RIVA tekee hyvää

Kevätmallisto 2018

Kun lähdettiin suunnittelemaan kevätmallistoa, niin ensimmäisenä ajatuksena meille tuli, että halutaan tehdä jotain just meidän näköistä. Palattiin myös miettimään aikaa kun RIVA Clothing perustettiin vuonna 2016. Minkä takia me perustettiin oma vaatemerkki? No me haluttiin ja halutaan tietysti edelleen saada ihmiset hymyilemään ja hyvälle fiilikselle meidän vaatteiden avulla! Siitä se ajatus sitten lähti.

Sopivasti huumoria, Seppoa, joogaa, pizzaa, halauksia ja elämän mahtavuuden korostamista. Eikös siinä ala olemaan aikalailla iloisen kevätmalliston ainekset? Jos mallisto pitäisi tiivistää yhteen sanaan se olisi Mahtava isolla ämmällä! Meidän mielestä jokainen ihminen ja olio on mahtava omalla tyylillään ja jokaisen tulisi muistaa se. Välillä se kuitenkin unohtuu, joten ajateltiin siitä olevan hyvä muistuttaa välillä. Myöskin jokaisen päivän arvostus ja täysillä elämisen meininki oli asioita joita haluttiin tuoda esille. Kaikki lähtee omasta asenteesta, mutta kyllä nämä kevätmalliston paidat ovat ainakin hyvä alku siihen!

Eikä mahtavana olemiseen vaadita mitään mahdottomia. Tee kuten panda, joogaa ja ole mahtava. Hyvin yksinkertaista, mutta toimivaa elämänfilosofiaa. Ihan jokainen päivä ei kuitenkaan millään voi olla maailman paras päivä ja välillä jokainen tarvitsee halauksen. Mitä useammin halin saa, sitä parempi. Näillä sanoilla ja ajatuksille lähdetään kohti kevättä! Toivottavasti paitamme saavat sinut ja ehkä jonkun satunnaisen vastaantulijan hymyilemään jonain päivänä, silloin me ollaan onnistuttu tavoitteessamme. 🙂

Hyväntekeväisyys-kampanjat

Me koetaan, että ollaan saatu tässä elämässä aika paljon. On ystäviä, terveys, korkeakoulutus ja vieläpä ihana koira kotisohvalla pötköttelemässä. Kun sitä kerta on saanut paljon, niin miksei myös antaisi?

Syksyllä 2017 RIVA toteutti ensimmäisen hyväntekeväisyysmallistonsa, jonka tuotosta osa ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Malliston teemana oli viisi eri hyväntekeväisyyskohdetta, joiden valintaan vaikutti meidän omat arvot sekä sosiaalisessa mediassa toteutetty kysely. Hyväntekeväisyyskohteet halusivat pysyä anonyymeina, mutta voimme paljastaa, että lahjoitusten loppusumma nousi yhteensä miltei kahteen tuhanteen euroon.

Ennen joulua 2017 totesimme, että syysmalliston toteutuksessa kaikki voittivat. Asiakkaat pitivät hyvän tekemisen ympärillä pyörivistä teemoista, tietoisuus tärkeistä asioista, kuten mielenterveyden sairauksista levisi ja me saimme viedä paketteja ripeään tahtiin Postiin. Päätimme, että jatkamme samalla linjalla joulumalliston kanssa. Tällä kertaa koimme tärkeäksi kohdistaa apu yhteen osoitteeseen, jo meille heidän Jyväskylän toiminnastaan tutuksi tulleelle Hope Ry:lle. Suomalainen yhdistys Hope Ry auttaa vähävaraisia perheitä ja mahdollistaa myös tällaisten perheiden lapsien ja nuorten harrastustoimintaa. Jokaisesta myydystä paidasta ohjataan kaksi euroa Hope Ry:n toimintaan. Muutamia paitoja on vielä myymättä, mutta lahjoitusten summa kasvaa tässäkin tapauksessa helposti nelinumeroiseen summaan. Kiitos jo nyt kaikille joulumalliston mahtavasta vastaanotosta ja kiitos Hope Ry:lle heidän toiminnastaan!

Vastuullisuus & vaatteiden alkuperä

RIVA Clothing tarjoaa sinulle mahdollisuuden parempaan valintaan pukeutumisen osalta. Meidän visiona on tehdä maapallosta parempi paikka paita kerrallaan. Kuulostaa melkoiselta työmaalta, mutta me on otettu haaste vastaan! RIVA Clothing on perustettu kolmen opiskelijan voimin huhtikuussa 2016 ja verkkokauppa näki päivänvalon kesäkuussa 2016.  Yritystä pyörittää kaksi ihmistä, Eeva ja Riku ja taloushallinnosta vastaa kolmas perustajamme, Jarna. Printit suunnitellaan Jyväskylässä mustekynän ja paperin voimin, paidat painetaan Hartolassa KH-Printin ammattitaidolla ja itse paidat tulevat Suomeen maahantuojamme Belikin kautta. 

Meidän verkkokaupasta löytyvät t-paidat, hupparit ja colleget valmistetaan Intiassa, Bangladeshissa ja Kiinassa. Tuotteiden valmistaja on  Continental, joka tuottaa ekologisesti sekä eettisesti valmistettua muotia. Paidoissa on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja ja valmistustapoja. Useiden tuotteiden hiilijalanjälki on jopa 90% pienempi kuin tavanomaisen tuotteen! Kaikki paitamme on myös valmistettu Fair Wear-sertifikaatin mukaisesti. Lisää itse materiaaleista ja valmistustavoista voit lukea valmistajan, Continentalin sivuilta.

Hyppää meidän mukaan tekemään maailmasta vähän parempi paikka, se ei vaadi sulta mitään muuta kun meidän vaatteiden käyttämistä. Harvoin maailman parantaminen on ollut näin helppoa!

Fair Wear Foundationin periaatteet