Kirjoitettu

Älä hyljeksi

Moro!

Tänään aiheena viimeinen kohde, eli saimaannorpat. Meiltä ei löytynyt kavereista yhtään saimaannorppaa eikä edes yhtään kaveria, jonka kaveri olisi saimaannorppa. Mietimme, että mitenkäs tästä nyt selvitään ja mistä saataisiin luotettavaa tietoa saimaannorpista. Sitten keksimme, että kuka osaisikaan kertoa saimaannorpista paremmin, kuin itse saimaannorppa! Tästä syystä päätimme päästää ääneen erään saimaannorpan, joka ei halunnut tulla julkisuuteen. Kutsutaan häntä siis Herra Saimaannorpaksi. Eli sen pidemmittä puheitta päästetään ääneen Herra Saimaannorppa, ole hyvä!

”Hyvää päivää. Minä olen 12-vuotias saimaannorppa, Herra Saimaannorppa. Asustelen upeassa Saimaan järvistössä ja täällä on kyllä norpan hyvä olla! Aina asiat eivät ole olleet yhtä hyvin, mutta puhutaan siitä vähän myöhemmin. Nyt elämä siis hymyilee ja nautin jokaisesta päivästä yhdessä vaimoni ja kahden poikaseni, eli kuuttien, kanssa. Pojat on melkoisia veijareita ja välillä tällaiselle 140 senttimetriselle ja 80 kiloiselle vanhukselle meinaa tulla kiire pysyä perässä. Pojat ovat jo oppineet saalistamaan ja napanneet itse ensimmäiset ahvenet ja särjet. Myös syksyn viimeisistä auringonsäteistä on ehditty käydä nauttimassa meidän lempparikivellä, siinä pötkötellessä pojatkin malttavat rauhoittua.

Voisin kertoa teille seuraavaksi vähän meidän suvusta. Meitä saimaannorppia on tällä hetkellä 360 kappaletta, mikä kuulostaa todella vähältä, mutta se on isoin luku pitkään aikaan! 1980-luvun alussa meitä oli vain reilu 100 kappaletta, joten eteenpäin on menty paljon! Tästä todella iso kiitos kuuluu teille ihmisille, kun olette aloittaneet teidän tutkimus- ja suojelutyöt. Me kaikki asustelemme siis Suomessa Saimaalla ja me ollaan maailman uhanalaisen hylje. Olemme kiitollisia kun olette vähentäneet kalastusta alueellamme ja parantaneet meidän pesimismahdollisuuksia apukinoksilla, ne ovat upeita!

Kaikista pahin vihollinen meille on verkkokalastus. Toivomme kovasti että luopuisitte kaikista meille vaarallisista kalanpyydyksistä ja vaihtaisitte ne nielurajoittimilla varustettuihin katiskoihin. Myöskään ongista, heittokalastamisesta tai uistelusta ei ole meille haittaa. Nyt kun talvi on lähestymässä voisin mainita myös pesimärauhasta. Olisi mahtavaa, jos voisitte antaa meille enemmän tilaa joulukuusta huhtikuuhun. Varsinkin moottorikelkat pelottavat meitä kovasti ja pahimmassa tapauksessa saatamme säikähtää niin että lähdemme karkuun ja poikaset saattavat paleltua. Sitä me emme todellakaan halua tapahtuvan. Kai tekin kaipaatte joskus vähän yksityisyyttä, jos tiedätte, mitä tarkoitan. Tässä samalla voisin paljastaa, että meillekin saattaa olla tulossa perheenlisäystä tuossa alkuvuodesta… 😉

Kuulin, että RIVA Clothing on tehnyt Saimaannorppa-aiheisen paidan ja he lahjoittavat jokaisesta myydystä paidasta 3 euroa meidän suojeluun. Aivan mahtavaa! Ja tuo ”Älä hyljeksi” teksti on ihan loistava, hehheh! Iso kiitos vielä teille kaikille, jotka ovat jo meitä tukeneet! Olen kuullut huhuja, että lahjoitussumma on jo miltei nelinumeroinen. Aika hurjaa! Meidän kantamme on jo kasvanut huomattavasti, mutta haluamme kasvaa vielä paljon lisää ja turvata sukumme jatkon. Kuulin myös, että lempparinäyttelijältäni Tero Tiittaselta löytyy ”Älä hyljeksi” paita! Voi että, meidän pojat olivat innoissaan kun kuulivat siitä, Salkkarit on ihan meidän lempiohjelma!”

Terkuin,

Herra Saimaannorppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *