Kirjoitettu

Normipäivä

Moikka!

Eilen mietittiin, et olispa kiva päivitellä kuulumisia blogiin ja avartaa samalla vähän missä RIVAn osalta mennään. Siispä päädyttiin toteuttamaan blogimaailmasta tuttu my day-tyylinen postaus! Tällä kertaa kokeiltiin antaa molempien kirjoittaa oma osuutensa, sillä meidänkin arki ja ajatukset poikkeaa toisistaan aika paljon, vaikka työt ja oppari yhdistääkin.

07:28 Herään ja totean samantien, että unia voisi jatkaa vielä tunnin tai pari. Huomaan, että Seppo on siirtynyt makkarin lattialta jo eteiseen nukkumaan – se varmaan haluaa jo pihalle. Selaan nopeasti kännykän viestit läpi, sammutan puolelta tulevan herätyksen ja nousen ylös.

7:30 Herään. Ihan rehellisesti sanottuna en muista milloin viimeksi olisin herännyt ennen kahdeksaa. Eilen illalla kuitenkin todellisuus läimäisi vasten kasvoja melkoisen märällä rätillä. Tajusin, miten paljon seuraavan parin viikon aikana olisi hommia tehtävänä ja päätin, että nyt asialle on tehtävä jotain. Nyt alkoi siis uusi elämä. Asioita tehdään eikä mietitä, eli väännän silmät auki.

07:31 Nenään käy ikävästi kakkainen tuoksu. Ei oo todellista…Olkkarista löytyy (naurettavan) suuri isomman hädän kasa, onnekkaasti kahden maton välistä. Huikkaan Rikulle, että nyt toinen painuu koiran kanssa ulos ja toinen jää siivoomaan jälkiä. Harkitsen viis sekkaa ja nappaan koiran hihnaan ja lähden pihalle.

7:31 Aamu alkoi melko paskamaisesti. Kirjaimellisesti. Sepi oli jättänyt olohuoneeseen ”hyvää huomenta ja tervetuloa uusi elämä” tervehdyksen. Jos olisi ollut normaali aamu, olisin varmaan vetänyt makkarin oven kiinni ja esittänyt nukkuvaa. Nyt oli kuitenkin torstai 2.11, jolloin sängystä nousi uusi Riku. Eeva lähti Sepin kanssa ulos ja mulle jäi ns. paskahommat. 15 minuuttia tuuletusta perään ja elämä alkoi taas näyttämään ja tuoksumaan paremmalta. Tää oli varmasti maailmankaikkeuden testi että olenko tosissani. Siitäs sait maailmankaikkeus! (Ja tää oli tosiaan eka kerta Sepiltä, häntä ei saa syyttää. Pakki oli vähän sekasin, mutta se meni onneksi nopeasti ohi.)

08:02 Kun palattiin kotiin, vastassa oli auki oleva partsin ovi ja puhdas lattia – Riku oli siivonnut kasan pois ja me päästiinkin aloittamaan työt ”puhtaalta pöydältä”. Ensiksi suunniteltiin aikataulutusta, töitä, opparia, omaa elämää ja rästissä olevia kursseja. Tiedettiin jo syyskuussa, että tästä syksystä tulee aika karsea, muttei ihan tiedetty kuinka… Nyt tiedetään ja odotetaan jo joulukuuta ja koulun loppumista kieli pitkällä!

8:15 Aamupalaksi kahvia, pari leipää ja yksi pieni suklaapötkö. Tänä aamuna ei turhia kikkailtu aamupalan kanssa. Noin vartin päästä oli tehty ”miten selviän marraskuusta” to do-lista. Tai oikeastaan enemmenkin taulu tai kartta. Sen verran sillä oli kokoa ja määränpäitä. Sitten vaan tehtävien kimppuun ja vetelemään hommia yli!

9:00 Ekan tunnin jälkeen listaan oli saanut vetää jo monta viivaa. Ekana hoituivat sähköpostit ja monet pikkuasiat, jotka ovat vaan jääneet hoitamatta. Näiden hommien hoitoon, jotka ovat roikkuneet odottamassa varmaan pari viikkoa, meni ehkä yhteensä puolituntia. Tuli aika hölmö fiilis. Miksei asioita hoitaisi ajallaan ja kerralla kuntoon. No, tästä lähtien ne hoidetaan! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä.Elämänlaatu parantuu huomattavasti!

12:37 Aika lentää todella nopeasti, kun töitä riittää. Muutamassa tunnissa tehtiin kouluhommia, selviteltin painotalon aikatauluja ja suunniteltiin talvimalliston printtejä. Nyt on kuitenkin aika hengähtää ja käydä karvakaverin kanssa pihalla! Se hyvä puoli kotoa työskentelyssä on, että koiran ollessa kipeä sitä voi vaan paijata ja esimerkiksi käyttää useammin pihalla. Ulkona oli todella ihana sää, eikä Seppokaan vaikuta onneksi enää kovin kipeeltä, vaikka uni onkin maistunut koko aamun ajan.

14:04 Lenkin jälkeen työt jatkuivat keittiössä läppärin äärellä. Ulkona oli melko kirpsakka ilma, joten t-paita vaihtui himaneuleeseen ja muki täyttyi glögillä. Saatiin meidän oppari kielenhuollosta, lopputulelmana että kyllä tästä selvitään, mutta kiire tulee… Hetki menee stressatessa ja vähän huolestuessa, että mitenhän tästä syksystä selvitään. Sitten todetaan, että ei auta itku markkinoilla ja jatketaan pakollisista työhommista, eli tilauksien toimituksesta, niistä tulee aina vähän parempi fiilis!

14:30 Päivän tärkein asia eli ruoka. Laitoin muutama tunti sitten pulled porkin uuniin kypsentymään eli se alkaa olla valmis revittäväksi. Tänään lounaslistalla näytti olevan pulled pork pitaleipää ja bataattiranuja, ei huono sanois Uotisen Jormakin. Ruoka on mulle tosiaan yks päivän tärkeimmistä asioista, koska se keskeyttää mukavasti kaiken muun hässäkän ja silloin saa keskittyä olennaiseen. Vaikka kuinka olis kiire ja hommia, niin hyvälle ruualle pitää aina löytyä aikaa!

16:25 On aika lähteä viemään paketteja Postiin, että ne ehtii tämän päivän kuljetukseen. Hyppään Volvoon, laitan viikko sitten kotikotoa löytämäni Eminemin levyn pauhaamaan taustalle ja ajelen sutjakasti Seppälään. Tosin sitä ennen raaputan autoa noin viisi minsaa, koska ollaan yhä unohdettu hakea lämpötolpan avain huoltofirmalta… Samalla reissulla poikkea Tarrapaidasta hakemassa meidän alkuviikosta tilatut reput ja pipot, jotka he tekivät valmiiksi ihan supernopeasti!

16:30 Ruuan jälkeen jatkettiin printtien tekemistä ja siinä samalla tehtiin verkkokaupan tilaukset valmiiksi. Eeva lähti tällä kertaa viemään paketteja postiin ja mä jäin himaan miettimään tulevan malliston paitamalleja. Täytyy myöntää että aikainen herätys teki tepposet ja otin Eevan postireissun aikana pienet torkut. XD Olin kuitenkin jättänyt koneelle auki parit mallit photariin ja peittänyt rikokseni. Nyt se tuli kuitenkin myönnettyä, sori Eeva. Viideltä alkoivat myös meidän noudot ja olin laittanut siihen herätyksen soimaan. Eka noutaja tulikin heti viiden jälkeen ja olin skarppina ojentamassa pakettia ovella.

17:08 Kotiin tultu! Meillä on torstaisin noutoaika 17-18, ensimmäinen tilauksen noutaja oli ehtinyt jo käydä. Lähen samantien Sepon kanssa pihalle, että noutajat saavat hakea tilaukset koiravapaasti. Pienet ulkoilutuokiot tekee kyllä tosi hyvää, saa hengitellä raikasta ilmaa ja veri lähtee kiertämään.

18:17 Lenkin jälkeen käytiin vielä talvimalliston printtejä läpi Rikun kanssa. Tässä vaiheessa keskittymiskyky on jo aika heikko ja huomaan selaavani yhtä aikaa Snapchatia, Instagramia ja Bloglovinia kun pitäisi puhua yhden tulevan printin värimaailmasta. Todetaan, että käydään loput jutut huomenna läpi – nyt on aika levätä vähän. Pakkaan Sepon autoon ja Volvon nokka kohti kotikotia, eli suunta käy mun isän luokse Palokkaan.

18:20 Duunipäivä alkoi olla pulkassa ja olisi aika lähteä Joutsaan futsal reeneihin. Mulla on molemmista polvista katkennut eturistisiteet ja viime ajat on mennyt kuntoutellessa toista polvea toisen perää. Tänään oli luvassa ekat reenit parin kuukauden huilin jälkeen. Pirun mukavaa lähtee taas pitkästä aikaa vähän ottamaan tuntumaa palloon ja kenttään.

23:02 Joutsasta kotiuduttu takaisin Jyväskylään molemmat polvet mukana. Ja ehjinä! Reenit ja ajomatkat eestakasin Joutsaan vie yllättävän paljon aikaa, alkaa olla aika pitkä päivä takana. Jääkaapista vielä pulled porkin jämät naamariin ja pari matsia Fifaa.

23:15 Aika menee nopeasti, kun on paljon juteltavaa. Samalla Seppo sai (maltillisesti) herkkuja, koska mun isä ei voi vastustaa Sepon anovaa katsetta… Loppuillasta alkaa Sepinkin energiat loppumaan, viimeistään uudessa ympäristössä tehdyn lenkin jälkeen. Ennen lähtöä lisätään vielä autoon öljyä ja täytetään reppu Pepsi-Maxilla, mitä meiltä löytyy aina kellarista. Suunnittelen vielä valvovani ehkä tunnin verran lempisarjaa kattellen, jos silmät pysyy auki.

23:22 Eeva tuli vielä Palokasta kotiin ja päätettiin katsoa yksi jakso PLL (Pretty little liars jos joku ei muka tiedä). Erehdyin katsomaan edelliseltä kaudelta muutaman vikan jakson Eevan kanssa ja jollain sairaalla tavalla kiinnostuin sarjan järjettömyydestä ja outoudesta. (Siinä on siis joku A, joka kiristää näitä tyttöjä ja murhaa jengiä. Sit jossain vaiheessa A murhataan, ja sit tulee joku A 2.0 joka ei oo vissiin murhannut alkuperäistä A:ta, mut haluaa selvittää kuka on. Sit tää A 2.0 kiristää ja kidnappaa näitä tyttöjä, eikä kukaan tiedä kuka se A 2.0 on, mut se saatta olla yhen kuolleen tytön äiti tai siis toisen tytön täti joka on oikeastaan myös vissiin kuolleen tytön siskon miehen naisystävä.) WHAT? Jep. Yksi jakso vaihtuu kahteen ja sitten ansaituille unille. Ei varmaan tuu juurikaan outoja unia tommosen sarjan jälkeen…

00:55 Herään sohvalta ja totean, että taisin nukahtaa toisen jakson aikana… Käyn pesemässä kasvot ja hampaat, sitten onkin unien aika. Laitan herätyskellon soimaan puoli kahdeksan, toivottavasti ei väsytä ihan hirveästi.

Terkuin,

Eeva, Riku ja Sepi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *