Arvot

”Vaatekaapin tehtävä on ratkaista ongelmia. Ei luoda niitä”

Elämme yltäkylläisyyden aikaa. Suurimmalla osalla suomalaisista on varaa omistaa runsaasti vaatteita. Parhaimmillaan (pahimmillaan) tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kymmeniä erilaisia farkkuja, paitoja ja huppareita ja yhteensä jopa satoja eri vaatekappaleita.

Yltäkylläisyys on syntynyt jatkuvasti kasvavasta tulotasosta sekä pikamuotiliikkeiden huokeista hinnoista ja älyttömistä alekampanjoista – ”pakkohan tää huppari on ostaa, kun kympillä saa”. Me on huomattu, että yltäkylläisyys johtaa aina lopulta valinnanvaikeuteen – mikään päälle pantava ei tunnu miellyttävän tarpeeksi. Valinnan vapaus lisää tuskaa, tutkittu juttu!

Vaatteiden lähtökohtainen tarkoitus on pitää meidät lämpimänä ja suojata tuulelta. Toinen tärkeä juttu monelle lienee myös se, ettei tarvitse hengailla nakuna. Näiden lisäksi vaatteilla voi ilmaista itseään ja omaa persoonaa. Mutta ennen kaikkea vaatteet nyt vaan on jotain, mitä (yleensä ainakin tässä ilmastossa) puetaan päälle. Vaatteiden pitää olla monikäyttöisiä, simppeleitä ja hyvistä, kestävistä luonnonmateriaaleista tehtyjä.

Toivottavasti meidän vaatteista tulee teidän vaatekriisien ja vaatekaappien pelastajia. <3

”Osta vähemmän, käytä enemmän”

Meidän on pakko myöntää, että kun reilut kolme vuotta sitten otimme ensi askelia vaatealan yrittäjinä, meillä ei olisi käynyt mielessäkään kehottaa asiakkaita ostamaan VÄHEMMÄN vaatteita. More is more and money talks, eiks vaan? No ei. Myös vaatealalla voi toimia vastuullisesti. Siksi me toivotaankin, että ihmiset ostaisivat vähemmän ja käyttäisivät enemmän.

Tämä ajatusmalli on herännyt meissä hiljalleen tässä muutaman vuoden aikana ja se on hyvin yksinkertainen. Kun ostat laadukkaita ja aikaa kestäviä vaatteita, todennäköisesti käytät niitä enemmän ja näin ollen joudut ostamaan vähemmän uutta.

Kun ostaa paljon, vaatteiden arvo meidän omissa silmissä vähenee. Mitä enemmän meillä on valinnanvaraa, sen vaikeampi on päättää mitä haluaa laittaa aamuisin päälle. Mitä harvemmin vaatteita ostaa, sitä enemmän niitä arvostaa ja niistä muistaa pitää myös huolta.

Tätä ei moni vaatealan yritys välttämättä uskaltaisi sanoa, mutta me sanotaan: ostakee vähemmän mutta käyttäkää enemmän!

”Vastuulliset ja laadukkaat perusvaatteet kuuluvat kaikille”

Meidän mielestä kaikilla tulisi olla mahdollisuus ostaa vastuullisesti tuotettuja perusvaatteita. Jokaisen vaatekaapista löytyy näitä ns. perusvaatteita eli yksivärisiä t-paitoja, collegeita, neuleita jne. Ne on helppo ostaa ja laittaa aamuisin päälle, mutta liian helppo heittää pois, kun paita ei enää miellytäkään tai se menee pilalle pesussa. Tää on todella iso ongelma tämän hetken vaateteollisuudessa.

Siksi me haluttiin tarjota parempi vaihtoehto juuri perusvaatteiden osalta. Ensimmäisen erän 100% luomupuuvillasta valmistetut laadukkaat ja ajattomat t-paidat sekä colleget tarjoavat kestävämmän vaihtoehdon vaatekaappiisi. Vaatteen materiaalin ja valmistustavan lisäksi vaatteen vastuullisuuteen liittyy myös sen käyttöikä. Mitäpä muuta vaatetta ihminen käyttäisi niin paljon kuin täydellistä luottopaitaa. Ja kun se oikea luottopaita löytyy, ei siitä ole valmis luopumaan mistään hinnasta.

Jotta jokaisella olisi mahdollisuus näihin vastuullisiin ja laadukkaisiin vaatekaapin kulmakiviin, niin meidän tuotteissa ei ole mitään ylimääräistä ”brändilisää”. Meille on ollut alusta asti tärkeää, että tuotteidemme hintataso on maltillinen ja järkevä. Meidän ajatuksena on, että asiakas maksaa laadusta ja ammattitaidosta, eikä mistään tyhjästä.