Hoito-ohjeet

Vaatteiden hoito-ohjeet

Täällä kerromme, miten pidät mahdollisimman hyvää huolta vaatteistasi.

Vaatteiden hoito pesulapun mukaan pidentää käyttöikää

 • Lajittele pyykit esim. tummiin, valkoisiin ja raidallisiin/harmaisiin.
 • Pese vaatteet nurinpäin käännettynä. Näin pesu kuluttaa enemmän sisäpintaa, kuin näkyvää ulkopintaa.
 • Pese pyykit joko 30°c tai 40°c riippuen pesulapun suosittelemasta lämpötilasta. Nosta vaatteet heti pesun jälkeen kuivumaan.
 • Suosittelemme tuotteillemme esipesua yksinään: värit kiinnittyvät ensimmäisessä pesussa, sitä ennen tulevat tahrat voivat olla vaikeita irrottaa.

“Tärkeintä vaatteen hoidossa on seurata pesulapun ohjeita. Jokaiselle materiaalille on oma ohjeistus. “

Pyykin jälkikäsittely

 • Puuvillan ominaisuuksiin kuuluu 5% kutistuminen. Voit hellävaraisesti venyttää vaatetta pesun jälkeen vaaka- ja pystysuunnassa.
 • Neuleille suosittelemme tasokuivausta.
 • Voit silittää puuvillaa pesulapun mukaisella lämmöllä.
 • Höyrystintä voit käyttää herkimpiin materiaaleihin. Kokeile ensin huomaamattomaan paikkaan, jos et ole varma materiaalin lämmönkestosta.

Vinkkejä vaatehuoltoon

 • Värillisten ja raidallisten tuotteiden kanssa suosittelemme käyttämään värinkeräysliinoja. Näin esim. raidat pysyvät valkoisina vuosienkin pesujen jälkeen.
 • Jos tuotteeseen tulee tahra, koita pestä se ensin paikallisesti esim. sappisaippualla.
 • Älä käytä valkaisuaineita sisältäviä pesu- tai tahranpoistoaineita. Ne saattavat irrottaa myös tuotteen omaa väriä.
 • Jos tuote ei ole varsinaisesti likainen, mutta on ollut paljon päällä, voit tuulettaa sitä. Kuidut raikastuvat ulkona hyvin.

Merinovilla

Merinovillasta tehdyt asusteet harvoin vaativat pesua. Parhaiten pidät pipon kunnosta huolta tuulettamalla sitä. Tuulettamalla irtoavat jopa vaikeat ja vahvat hajut, kuten savu.

 • Jos pipo vaatii pesua, kokeile sappisaippuaa ja käsin pesua.
 • Pese hellävaraisesti, ettei villa vanutu. Meidän pipoissa on pesuohje 30 asteen hellävarainen pesu – noudata ohjetta ja muotoile kosteana. Ei rumpukuivausta, ei kemiallista pesua. 
 • Kuivaa varjossa ja tasolla.

Muille villatuotteille, kuten neuleille suosittelemme kashmir- ja nukkakampaa.

Tahranpoistovinkit

Sappisaippua on pesuaine, jolla moni tahra irtoaa. Kostuta saippua, hiero tahraan ja anna vaikuttaa 1 minuutti. Toimii esim: kynätahrat, muste, rasva, öljy, kura, veri.

Vegaanit vaihtoehdot: Esimerkiksi sappisaippuassa käytetään eläinperäistä ainetta, joka helpottaa tahranpoistoa. Jos haluat suosia vegaanisia vaihtoehtoja, tässä pari potentiaalista: Fiini tahrastick raaka-aineena saippuoitu kookosöljy & Marseille-saippua raaka-aineena oliiviöljy.

Marjatahrat: tahran liottaminen kuumalla vedellä ennen pesua voi pelastaa vaikealta tahralta

Marttojen erinomaiset tahranpoisto-ohjeet löydät täältä! Martoilla on listattu jokaiselle tahran aiheuttajalle (mm. majoneesi, meikkivoide, polkupyörän öljy, vaateväri) omia vinkkejä. Vaikean tahran kohdalla suosittelemme kurkkaamaan nämä vinkit!

RIVA Home

Meidän kotiosastolta löydät hyödyllisiä tuotteita vaatteiden huoltoon. Valikoimaan kuuluu mm. vaateharja, kashmir- ja villakampa, seetripuupallot, pesupussi sekä oma harja kenkien puhdistukseen.

DSC02141_270421_Riva_Fiilis_nelio

Muut vinkit

Etikka toimii hyvin hajunpoistoon. Yleinen ohjeistus on 1/2 vettä ja 1/2 etikkaa, mutta jos karsastat etikan tuoksua, kannattaa kokeilla pienempää suhdetta. Suihkuta puhdistettava tuote kauttaaltaan ja aseta kuivumaan. Kun pestävä vaate on kuivunut, huuhtele se vielä kauttaaltaan. Tuoksu voi jäädä vaatteeseen, mutta katoaa käyttö- ja pesukertojen jälkeen.

Lemmikkien karvat

Vaateharja toimii hyvin karvojen poistoon. Jos mahdollista, karvat kannattaa poistaa vaatteista jo ennen pesukonetta.