Vastuullisuus & kampanjat

Mistä meidän vaatteet tulee ja kuka ne tekee?

Printit suunnitellaan Jyväskylässä mustekynän ja paperin voimin, paidat painetaan Etelä-Suomessa, Jyväskylässä Tarrapaidassa ammattitaidolla ja itse paidat tulevat Suomeen hämeenlinnalaisen maahantuojamme Belikin kautta. 

Meidän verkkokaupasta löytyvät t-paidat, hupparit ja colleget valmistetaan Intiassa ja Kiinassa. Tuotteiden valmistaja on  Continental Clothing, joka tuottaa ekologisesti sekä eettisesti valmistettua muotia.

Paidoissa on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja ja valmistustapoja. Useiden tuotteiden hiilijalanjälki on jopa 90% pienempi kuin tavanomaisen tuotteen! Kaikki paitamme on myös valmistettu Fair Wear-sertifikaatin mukaisesti. Lisää itse materiaaleista ja valmistustavoista voit lukea valmistajan sivuilta.

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on parantaa tekstiiliteollisuuden työntekijöiden oloja. Voit tutustua FWF:n toimintaan täältä

Living wage-palkkataso

Fair Wear- sertifikaatti on määritellyt minimipalkaksi "living wage" tason, joka vaihtelee maakohtaisesti. Maksettavan palkan täytyy kattaa normaaliin elämiseen sisältyvät kulut, eli asumisen, ruokakulut ja terveyspalvelut. Palkasta täytyy myös voida säästää yllättäviä tilanteita varten.

Kiinteä työaika

Työaika on maksimissaan 48 tuntia viikossa ja viikon täytyy sisältää yksi vapaapäivä, jolloin työntekijät lepäävät. Ylityöt ovat aina vapaaehtoisia ja niistä maksetaan ylityökorvausta.

Lapsityötä ei hyväksytä.

Työntekijöiden minimi-ikäraja on 15 vuotta. Nuoret työntekijät, eli 15-18 vuotiaat eivät saa tehdä työtä, joka voi vahingoittaa heidän terveyttä tai turvallisuutta millään lailla.

Työtilat ovat turvalliset ja työympäristö on turvallinen

Tilat tarkastetaan säännöllisesti, ettei töissä käyminen olisi kellekään terveysriski. Tilat tarkistetaan sisäilman, mutta myös rakenteiden kantavuuden kannalta

Fyysinen ja henkinen väkivalta on kiellettyä ja työoloja tarkkaillaan

Tilojen terveyden lisäksi myös työntekijöiden työoloja tarkkaillaan. Fyysinen ja henkinen väkivalta, kuten uhkailu ja kiristys ovat ehdottomasti kiellettyä.

Työllistämisprosessissa ei syrjitä

Rotu, kansallisuus, ihon väri, sukupuoli, poliittinen suuntautuminen tai yhteiskunnallinen asema ei saa olla esteenä kenenkään työllistymiselle.

RIVAn Hyväntekeväisyys-kampanjat

Me koetaan, että ollaan saatu tässä elämässä aika paljon. Kun sitä kerta on saanut paljon, niin miksei myös antaisi?

Syysmallisto 2017

Syksyllä 2017 RIVA toteutti ensimmäisen hyväntekeväisyysmallistonsa, jonka tuotosta osa ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Malliston teemana oli viisi eri hyväntekeväisyyskohdetta, joiden valintaan vaikutti meidän omat arvot sekä sosiaalisessa mediassa toteutetty kysely.

Hyväntekeväisyyskohteet halusivat pysyä anonyymeina, mutta voimme paljastaa, että lahjoitusten loppusumma nousi yhteensä miltei kahteen tuhanteen euroon. 

Talvimallisto 2017

Tällä kertaa koimme tärkeäksi kohdistaa apu yhteen osoitteeseen, jo meille heidän Jyväskylän toiminnastaan tutuksi tulleelle Hope Ry:lle. Suomalainen yhdistys Hope Ry auttaa vähävaraisia perheitä ja mahdollistaa myös tällaisten perheiden lapsien ja nuorten harrastustoimintaa. Jokaisesta myydystä paidasta ohjattiin kaksi euroa Hope Ry:n toimintaan.

Talvimallisto osoittautuikin todella tykätyksi ja lahjoitussumma kohosi yli 1500 euroon. Kiitos vielä kaikille joulumalliston mahtavasta vastaanotosta ja kiitos Hope Ry:lle heidän toiminnastaan!