RIVA tekee hyvää

Kesämallisto 2018

Kesämallistoon 2018 haimme inspiraatiota monesta eri näkökulmasta. Viime kesästä opittuna, halusimme tänä vuonna tehdä kesämalliston, joka ei ole pelkästään kesämallisto. Halusimme tehdä ajattoman malliston, jonka vaatteita voi käyttää ympäri vuoden. Siitä se ajatus sitten lähti.

Halusimme ehdottomasti tuoda kesämallistoon mukaan paljon väriä, sillä Suomen kesä ei välttämättä tule tarjoamaan sitä liikaa… Tätä hakemaamme väriä löysimme sinikelta-ara papukaijoista, jotka ovat mielestämme yhtiä maailman upeimmista linnuista väritykseltään. Näin syntyi kesäinen RIVA ARA paita. Halusimme myös tuoda printteihin meidän omaa ajatusmaailmaa ja tällä kertaa se on esillä ”väärä suunta” printissä. Meidän mielestä ei olemassa väärää suuntaa. On vain suunta ja oma suunta on aina se oikea. Tähän mukaan vielä yksisarvisia, sarvikuono ja vaaleanpunaista, niin seuraava printti on valmis!

Halusimme myös tuoda kesämallistoon jotain tuttua. Viime kesämalliston Kaupunki paidasta löytyi kesäkissa, joka pääsi vähän myöhemmin myös komistamaan vaaleanpunaista lippistä. Suuren suosion ansiosta Kesäkissa pääsee nyt komistamaan myös meidän kesämalliston uusia paitoja! Printtiin on vielä liitetty mukaan 24/7/365 numerosarja jolla halusimme tuoda esille sen, että emme hyväksy kesäkissoja, vaan kissoja on rakastettava ympäri vuoden jokaisena päivänä. Sama pätee myös paitoihin -haluamme ihmisten tekevän kestäviä päätöksia ja käyttävän paitoja pitkään. Ja koska hyväntekeväisyys on parasta, niin päätimme myös lahjoittaa jokaisesta myydystä Kesäkissa paidasta kaksi euroa kodittomien kissojen auttamiseen. Yksikin koditon kissa on liikaa, eivätkä kissat kuulu kadulle – jokainen kissa ansaitsee rakastavan kodin.

Hyväntekeväisyyttä ei voi tehdä ikinä liikaa ja kesämallistoomme mahtuu myös toinen hyväntekeväisyyskohde, nimittäin jääkarhut. Ilmastonmuutoksen ja sulavien jäälauttojen myötä jääkarhujen elinolot ja erityisesti ravinnon saanti vaikeutuvat huomattavasti. Haluamme auttaa jääkarhuja ja samalla saada ihmisiä entistä tietoisimmiksi tästä aiheesta. Niinpä päätimme lahjoittaa jokaisesta myydystä Polar bears can’t surf paidasta kaksi euroa jääkarhujen arktisen kodin pelastamiseen.

Kesämallisto alkaa olla aikalailla siinä, mutta jotain vielä puuttuu. Mitä olisikaan meidän mallisto ilman Seppo printtiä?! RIVA Clothing täyttää tosiaan tässä alkukesästä kaksi vuotta ja halusimme juhlistaa tätä virstanpylvästä aiheeseen sopivalla paidalla. Mitkä asiat kuvastaa parhaiten meidän meininkiä: Seppo, rento elämänasenne ja herkut – RIVA Clothing est. 2106.

Hyväntekeväisyys-kampanjat

Me koetaan, että ollaan saatu tässä elämässä aika paljon. On ystäviä, terveys, korkeakoulutus ja vieläpä ihana koira kotisohvalla pötköttelemässä. Kun sitä kerta on saanut paljon, niin miksei myös antaisi?

Syksyllä 2017 RIVA toteutti ensimmäisen hyväntekeväisyysmallistonsa, jonka tuotosta osa ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Malliston teemana oli viisi eri hyväntekeväisyyskohdetta, joiden valintaan vaikutti meidän omat arvot sekä sosiaalisessa mediassa toteutetty kysely. Hyväntekeväisyyskohteet halusivat pysyä anonyymeina, mutta voimme paljastaa, että lahjoitusten loppusumma nousi yhteensä miltei kahteen tuhanteen euroon.

Ennen joulua 2017 totesimme, että syysmalliston toteutuksessa kaikki voittivat. Asiakkaat pitivät hyvän tekemisen ympärillä pyörivistä teemoista, tietoisuus tärkeistä asioista, kuten mielenterveyden sairauksista levisi ja me saimme viedä paketteja ripeään tahtiin Postiin. Päätimme, että jatkamme samalla linjalla talvimalliston kanssa. Tällä kertaa koimme tärkeäksi kohdistaa apu yhteen osoitteeseen, jo meille heidän Jyväskylän toiminnastaan tutuksi tulleelle Hope Ry:lle. Suomalainen yhdistys Hope Ry auttaa vähävaraisia perheitä ja mahdollistaa myös tällaisten perheiden lapsien ja nuorten harrastustoimintaa. Jokaisesta myydystä paidasta ohjataan kaksi euroa Hope Ry:n toimintaan. Talvimallisto osoittautuikin todella tykätyksi ja lahjoitussumma kohosi yli 1500 euroon. Kiitos vielä kaikille joulumalliston mahtavasta vastaanotosta ja kiitos Hope Ry:lle heidän toiminnastaan!

Vastuullisuus & vaatteiden alkuperä

RIVA Clothing tarjoaa sinulle mahdollisuuden parempaan valintaan pukeutumisen osalta. Meidän visiona on tehdä maapallosta parempi paikka paita kerrallaan. Kuulostaa melkoiselta työmaalta, mutta me on otettu haaste vastaan! RIVA Clothing on perustettu kolmen opiskelijan voimin huhtikuussa 2016 ja verkkokauppa näki päivänvalon kesäkuussa 2016.  Yritystä pyörittää kaksi ihmistä, Eeva ja Riku ja taloushallinnosta vastaa kolmas perustajamme, Jarna. Printit suunnitellaan Jyväskylässä mustekynän ja paperin voimin, paidat painetaan Hartolassa KH-Printin ammattitaidolla ja itse paidat tulevat Suomeen maahantuojamme Belikin kautta. 

Meidän verkkokaupasta löytyvät t-paidat, hupparit ja colleget valmistetaan Intiassa, Bangladeshissa ja Kiinassa. Tuotteiden valmistaja on  Continental, joka tuottaa ekologisesti sekä eettisesti valmistettua muotia. Paidoissa on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja ja valmistustapoja. Useiden tuotteiden hiilijalanjälki on jopa 90% pienempi kuin tavanomaisen tuotteen! Kaikki paitamme on myös valmistettu Fair Wear-sertifikaatin mukaisesti. Lisää itse materiaaleista ja valmistustavoista voit lukea valmistajan, Continentalin sivuilta.

Hyppää meidän mukaan tekemään maailmasta vähän parempi paikka, se ei vaadi sulta mitään muuta kun meidän vaatteiden käyttämistä. Harvoin maailman parantaminen on ollut näin helppoa!

Fair Wear Foundationin periaatteet