Vastuullisuus ja tuotanto

Valmistus ja tuotanto

Suunnittelu

Vaatteen tuotanto alkaa suunnittelusta, jonka teemme Jyväskylässä. Tuotekriteerimme ovat vastuullinen tuotanto, ympäristölle ystävälliset materiaalit ja laadukkaaksi suunniteltu tuote, joka kestää.

Raaka-aineeksi valitaan kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja. Materiaalien pitää olla myös helposti pestäviä ja kulutuksen kestäviä – siksi valikoimastamme ei löydy herkkiä tai vaikeasti puhdistettavia materiaaleja. Verkkosivuiltamme löytyy myös erikseen hoito-ohjeet, jotka lähetämme myös tilauksen mukana.

Vastuullisuus
– meillä muutakin, kuin sananhelinää

Puuvillasta kankaaksi ja ompelu vaatteeksi

Raaka-aine ostetaan turkkilaisesta luomupuuvillatukusta ja tuodaan Portugaliin jatkokäsiteltäväksi. Langasta kudotaan raakaneulos, joka värjätään Portugalissa.

Vaatteet ommellaan suomalaisomisteisella ja -johdetulla Black Moda Portugal- tehtaalla, Ponte de Liman kylässä. 

“Me teemme parhaamme, että teidän vaatekaapit olisi mahdollisimman kestäviä ja laadukkaita. “

Raaka-aineena luomupuuvilla

Luomupuuvillan kasvatuksen tärkein kulmakivi on luonnonmukainen tuotanto, jonka tavoitteena on huolehtia maaperän hedelmällisyydestä ja luonnon monimuotoisuudesta, sekä edistää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia.

Ei keinotekoisia torjunta-
aineita tai lannoitteita

Viljelyssä hyödynnetään
mahdollisimman paljon sadevettä

Luomuviljely sitoo maaperään
normaalia enemmän hiilidioksidia.

Emme hyväksy pakkotyöllä tuotettua puuvillaa

Luomupuuvillan alkuperä

Viime aikoina on noussut esiin Kiinan Xinjiangin uiguurien pakkotyöllä tuottama puuvilla. Meidän puuvillamme ei tule tältä alueelta, vaan turkkilaisesta luomupuuvillatukusta. Suurin osa tukun puuvillan alkuperästä on Turkissa, mutta osa puuvillasta tulee Intiasta, Ugandasta ja Tansaniasta.

GOTS-sertifioitu luomupuuvilla tulee alueilta, joissa toimitaan International Labour Organisation (ILO) määrittelemien työnteon vähimmäisvaatimusten mukaan. Uiguurien alue ei kuulu tähän.

Sertifioitu luomupuuvilla

GOTSsertifioitu luomupuuvilla: GOTS-sertifikaatti (Global Organic Textile Standards)  kattaa meillä käytettävän luomupuuvillalangan, sen keräämisen ja valmistamisen. Puuvilla on myös BCI-sertifioitua. 

Ei myrkkyjä tai kemikaaleja

Öko Tex 100 sertifikaatti: Öko Tex tarkoittaa, että missään vaiheessa tuotantoa ei käytetä terveydelle haitallisia kemikaaleja, eli työntekijöitä ei altisteta myrkyllisille ja vaarallisille kemikaaleille.

Valmistajamme

Vaatteemme tuottaa suomalainen yritys, Black Moda joka omistaa tehtaan Pohjois-Portugalissa ja työllistää kymmeniä vaatealan ammattilaisia. Tehtaan nimi on Black Moda Portugal ja siellä on suomalainen työjohto.

Black Modan kattavilta vastuullisuussivuilta löydät lisätietoa tuotannosta. Löydät täältä myös tuoreen vastuullisuusraportin.

Kotimainen tuotanto

Olemme 2020 vuonna aloittaneet yhteistyön myös suomalaisten valmistajien kanssa.  Valikoimastamme löytyvät pipot ovat valmistettu Yli-Ullavalla. Myös JKL t-paita ja JKL College on ommeltu Jyväskylässä, samoin Lempi trikoopussilakanat.