Vastuullisuus ja tuotanto

Suunnittelu

Vaatteen tuotanto alkaa suunnittelusta. Suunnittelemme tuotteet itse Jyväskylässä. Haluamme tuottaa vastuullisesti tuotettuja, kestävistä materiaaleista tehtyjä vaatteita jotka kestävät aikaa.  Aatemaailmaamme kuvastaa ajatus ”less is more”.

Raaka-aineena luomupuuvilla

Luomupuuvillan kasvatuksen tärkein kulmakivi on luonnonmukainen tuotanto, jonka tavoitteena on huolehtia maaperän hedelmällisyydestä ja luonnon monimuotoisuudesta, sekä edistää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia.

  • Ei keinotekoisia torjunta-aineita tai lannotteita
  • Viljelyssä hyödynnetään mahdollisimman paljon sadevettä
  • Luomuviljely sitoo maaperään enemmän hiilidioksidia verrattuna normaaliin viljelyyn

Puuvillasta kankaaksi ja ompelu vaatteeksi

Raaka-aine ostetaan turkkilaisesta luomupuuvillatukusta ja tuodaan Portugaliin jatkokäsiteltäväksi. Langasta kudotaan raakaneulos, joka värjätään Portugalissa.

Vaatteet ommellaan valmistajamme, Black Modan omistamalla Black Moda Portugal- tehtaalla Ponte de Liman kylässä. Tehtaalla on suomalainen työnjohto.

  • Palkka maksetaan paikallisen työehtosopimuksen mukaisesti, joka on korkeampi, kuin valtion asettama minimipalkka
  • Työntekijöillä on palkallista lomaa (kesäloma ja joululoma)
  • Mahdollisista ylitöistä sovitaan työntekijöiden kanssa, jolloin maksetaan myös ylityölisää
  • Työntekijöiden kanssa käydään säännöllisesti kehityskeskusteluita ja panostetaan koulutukseen (35h koulutusta vuodessa)
  • Työntekijöillä on yksityinen työterveydenhuolto ja työturvallisuuspalvelut

Sertifioitu tuotanto

GOTSsertifioitu luomupuuvilla: GOTS-sertifikaatti (Global Organic Textile Standards)  kattaa meillä käytettävän luomupuuvillalangan, sen keräämisen ja valmistamisen. 

Öko Tex 100 sertifikaatti: Öko Tex tarkoittaa, että missään vaiheessa tuotantoa ei käytetä terveydelle haitallisia kemikaaleja, eli työntekijöitä ei altisteta myrkyllisille ja vaarallisille kemikaaleille. 

Yhteistyökumppanimme

Vaatteemme tuottaa suomalainen yritys, Black Moda joka omistaa tehtaan Pohjois-Portugalissa. Tehtaan nimi on Black Moda Portugal ja siellä on suomalainen työjohto. Black Modan kattavilta vastuullisuussivuilta löydät lisätietoa tuotannosta. Löydät täältä myös tuoreen vastuullisuusraportin. 

Jotta tuotantoketjun vastuullisuus voidaan todentaa, valmistajamme tekee säännöllisesti vierailuita kumppaneille ja alihankkijoille. Myös vaatteiden sertifikaatteja valvotaan niitä myöntävien organisaatioiden toimesta.